SNAŽAN ZEMLJOTRES

Krišto, Cvijanović i Zvizdić uputili telegram saučešća: Naše misli i molitve su uz narod Maroka

Molim Vas da porodicama poginulih prenesete izraze iskrenog saosjećanja, navodi se u Zvizdićevom telegramu saučešća

Razorni zemljotres pogodio Maroko. Abdelhak Belhaki

FENA

9.9.2023

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto uputila je telegram saučešća premijeru Maroka Azizu Akanoušu (Akhannouch) u povodu razornog zemljotresa koji je pogodio zemlju.

Brz oporavak

- Uime Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i u svoje lično izražavam Vama, porodicama stradalih i narodu Maroka duboko sučešće i suosjećanje s boli i patnjama porodica poginulih i ranjenih u ovim teškim trenucima. Iskreno smo potreseni stradanjima koja su vas zadesila u kojima su izgubljeni ljudski životi i nanesena ogromna materijalna šteta. Naše misli i molitve su uz vas - navodi se u telegramu predsjedavajuće Krišto.

Član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović također je uputila izraze dubokog saučešća građanima Kraljevine Maroko i kralju Muhamedu VI, povodom velikog broja stradalih u razornom zemljotresu

- Duboko me je potresla vijest o velikom broju stradalih i povrijeđenih građana Kraljevine Maroko u razornom zemljotresu. Izražavam iskreno saučešće porodicama stradalih, građanima i Vama, a povrijeđenima u razornom zemljotresu želim brz oporavak - navodi se u telegramu člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

Stradali građani

Povodom zemljotresa koji je sinoć pogodio Maroko, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić uputio je telegram saučešća predsjedniku Predstavničkog doma Parlamenta Maroka Rašidu Talbiju El Alamiju (Rachid).

- Molim Vas da, uime naroda Bosne i Hercegovine i u moje lično ime, primite najiskrenije izraze saučešća povodom razornog zemljotresa koji je pogodio Vašu zemlju i u kojem su stradali Vaši građani. Molim Vas da porodicama poginulih prenesete izraze iskrenog saosjećanja, a povrijeđenim građanima želje za brz oporavak - navodi se u Zvizdićevom telegramu saučešća. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.