SA POČETKOM U 10 SATI

Sutra konferenija "Zapadni Balkan u Mostaru"

Konferencija se organizuje u sklopu regionalne razmjene pozitivnih praksi između civilnog sektora i lokalnih vlasti u zemljama zapadnog Balkana

Izjave za medije planirane su za 9.45 sati u Velikoj sali Centra za kulturu. Fena

FENA

20.9.2023

Agencija lokalne demokratije (LDA) Mostar organizira regionalnu konferenciju "Zapadni Balkan u Mostaru'', koja će se u okviru Projekta Mostar – Prostori koji pokreću, finansiranog sredstvima Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, održati u Centru za kulturu Mostar 21. septembra s početkom u 10 sati.

Tokom konferencije predstavnici Grada Mostara, institucija i nevladinih organizacija koje su kroz grant scheme uključene u Projekat, predstavnici općina i gradova iz regiona i članice Balkanske mreže za lokalnu demokratiju (BNLD) razmijenit će iskustva o značaju razvoja participativne demokratije na lokalnom nivou kroz aktivniju suradnju lokalnih vlasti i civilnog društva.

Konferencija se organizuje u sklopu regionalne razmjene pozitivnih praksi između civilnog sektora i lokalnih vlasti u zemljama zapadnog Balkana pod nazivom "Seeing is believing'', koju LDA Mostar organizuje u saradnji sa BNLD povodom 30 godina od osnivanja prve Agencije lokalne demokratije na Balkanu.

Cilj studijske posjete je razmijena pozitivnih praksi iz Mostara među lokalnim zajednicama zapadnog Balkana.

Izjave za medije planirane su za 9.45 sati u Velikoj sali Centra za kulturu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.