PRIRODNI DRAGULJ

Ekspert u španskoj kompaniji za oblast turizma, ForwardKeys: BiH među najuspješnijim destinacijama

Odlične marketinške kampanje u turističkoj ponudi urodili su plodom, kazala je Mandal

Mandal: Promocija prirodnih dragulja. Facebook

24.9.2023

Bosna i Hercegovina je među najuspješnijim destinacijama ovog ljeta! Ovo je kazala ekspert u španskoj kompaniji za oblast turizma, ForwardKeys Ema Mandal.

Bolji rezultati

- Drago mi je vidjeti da su mnoge balkanske destinacije, i moja domovina BiH posebno, bile među najuspješnijim turističkim destinacijama ovog ljeta, ostvarujući bolje rezultate od mnogih drugih, odavno poznatih destinacija južne Evrope. Odlične marketinške kampanje i poboljšanja u turističkoj ponudi zaista su urodili plodom - kazala je Mandal.

U vezi s tim šta to Balkan kao regija ima ponuditi, dodala je da su to prije svega očuvana priroda i ljepota koja ostavlja bez daha.

- Ozbiljniji pristup samoj promociji prirodnih dragulja umnogome je poboljšao prikaz stvarne slike nesagledivih planinskih prijevoja, kanjona, predivnih jezera i rijeka, gradova koji čuvaju historiju i pričaju priče i prenose tradiciju koja se mora osjetiti. 

Filmska obala Albanije, bajkovita priroda Slovenije, magična jezera i kanjoni Sjeverne Makedonije te bogata historija BiH pričaju te priče, svaka na svoj, jedinstven način - istakla je Mandal.

Prevazići barijeru

Sarajevo kao glavni grad potvrđuje činjenice o ovoj turističkoj sezoni, jer se ovo ljeto lokalni jezik najmanje čuo na ulicama grada. Upravo zbog toga se, kaže, nada da ćemo prevazići i najveću barijeru koju trenutno imamo u razvitku turističke sezone, a to je zračna povezanost.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.