RAZMJENA ISKUSTAVA

Razgovori inspektorata MO BiH i Crne Gore u Sarajevu

Gosti iz Crne Gore izrazili su izuzetno zadovoljstvo ostvarenim posjetom, uz zaklјučak da saradnju između dva ministarstva treba nastaviti i proširiti

Slikano tokom posjete. MO BiH

H. J. I.

18.10.2023

Generalni inspektorat Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine ugostio je delegaciju Ministarstva odbrane Crne Gore, koja je od 16. do 18. oktobra 2023. godine boravila u Bosni i Hercegovini, u sklopu realizacije razmjene iskustava u domeni inspekcijskog nadzora.

Aktuelne aktivnosti

Domaćine je predvodio generalni inspektor MO BiH brigadni general Mirsad Ahmić, a crnogorsku delegaciju glavna inspektorica odbrane MO CG Suzana Domazetović.

Tokom ove planirane aktivnosti, general Ahmić je upoznao goste sa aktuelnim aktivnostima Generalnog inspektorata MO BiH, kao i inspektora u komandama i jedinicama Oružanih snaga BiH. Razgovarano je o organizaciji i funkcioniranju inspektorata u ministarstvima odbrane obje zemlje. Razmijenjena su iskustva u radu inspektora, sa posebnim akcentom na unapređenje i primjene pozitivnih iskustava, koja su predočena tokom razgovora.

Unapređivanje odnosa

U sklopu ove posjete, delegaciju iz Crne Gore primio je načelnik Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnik Senad Mašović, koji je istakao važnost razvijanja zajedničkih projekata i dobrih odnosa s MO Crne Gore. To je posebno prepoznato kroz inicijativu Američko-jadranske povelјe (A5). Zamjenik načelnika ZŠ OS BiH generalmajor Gojko Knežević istakao je potrebu unapređivanja odnosa na jačanju kapaciteta za zajedničko reagiranje na prirodne katastrofe.

Gosti iz Crne Gore izrazili su izuzetno zadovoljstvo ostvarenim posjetom, uz zaklјučak da saradnju između dva ministarstva treba nastaviti i proširiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.