ŽRTVA PROGONA

Pirić o potvrđivanju optužnice protiv Kudumovića: Pravda djelimično zadovoljena, sada slijedi privatna tužba za zlo koje mi je nanio

Prošle su tri duge godine progona i torture koje smo doživljavali unutar kolektiva u kojem radimo, pogotovo ja kao onkološki pacijent, rekla je

Elzina Pirić. Fena

20.10.2023

Općinski sud u Tuzli je potvrdio optužnicu Tužilaštva TK protiv sedam osoba iz RMU Banovići zbog zloupotrebe položaja, a prvooptuženi je Fadil Kudumović, zastupnik SDA u Skupštini TK i blizak saradnik načelnika Banovića Bege Gutića.

On je nezakonito otkazivao ugovore o radu za 19 osoba, koje su mahom kadrovi PDA, a među njima je bila i aktuelna predsjednica PDA Elzina Pirić.

Žrtva progona

Na potvrđivanje optužnice Elzina Pirić je čekala tri godine, a sada je za portal „Avaza“ o progonima sa kojim se susretala.

- Pravda je djelimično zadovoljena. Sada ide sudski proces, a mi smo na ovo čekali tri godine, tri duge godine progona i torture koje smo doživljavali unutar kolektiva u kojem radimo, pogotovo ja kao onkološki pacijent. Sada se čeka proces, ali sigurno da idu i privatne tužbe, sigurno ću tužiti gospodina Kudumovića za svu štetu i zlo koje mi je nanio privatno, mimo ovog krivičnog dijela – poručuje Pirić za "Avaz".

Pojašnjava da su dobili i prvostepenu i drugostepenu presudu da se vrate na radna mjesta sa kojih su udaljeni i da je to nezakonito provedeno.

- Tako da je to višestruka pravde, ali mi se nadamo i da će nalogodavci završiti na optuženičkim klupama, jer to Kudumović nije sam smislio, iza toga stoji neko drugi. Nadamo se da će i ta osoba odgovarati – kazala je Pirić za portal „Avaz“.

Vlada TK

S obzirom da Kudumović drži labilnu većinu SDA u Tuzlanskom kantonu, upitana da prokomentariše da li je moguća i smjena Vlade, koja se već neko vrijeme najavljuje, nije dala precizan odgovor.

- U politici u BiH je sve moguće, vidjet ćemo šta će donijeti vrijeme – zaključila je Pirić za „Avaz“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.