BH. METEOROLOG

Bakir Krajinović za "Avaz": U subotu smirivanje vremenskih neprilika, u nedjelju opet orkanski vjetrovi

Ciklonom koja se u medijima naziva Ciaran napravio je probleme širom BiH, kazao je Krajinović

Muhamed Sadiković

3.11.2023

Oluja koja je napravile ogromne probleme na zapadu Evrope, indirektno djeluje na vrijeme u Bosni i Hercegovini. Jedan od frontalnih sistema koji je povezan sa ciklonom koja se u medijima naziva Ciaran napravio je probleme širom BiH. Ovo je za portal „Avaz“ kazao Bakir Krajinović bh. meteorolog.

- Jaki i olujni udari vjetra, na višim nadmorskim visinama i orkanskih brzina te obilne padavine uzrok su značajnih materijalnih šteta širom naše zemlje. 

Krajinović: Materijalne štete. Avaz

Proteklih dana na snazi je bilo narandžasto upozorenje zbog vjetra i padavina, a u petak je ažurirano te se ponovo u nedjelju očekuju udari olujnih vjetrova i to od 03:00 do 18:00 sati, a padavine sredinom dana i tokom poslijepodneva – kazao je Krajinović.

Kada je u pitanju vjetra, dodaje, rizik je evidentan širom zemlje, a lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne u nedjelju.

- U subotu će u BiH preovladavati pretežno oblačno vrijeme i doće do smirivanja vremenskih neprilika. Međutim, već u nedjelju opet dolazi do jakih, orkanskih udara vjetra - naglasio je Krajinović.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.