"AVAZ" NA LICU MJESTA

CIK dodijelio mandat novoizabranom načelniku Općine Stari Grad Irfanu Čengiću

Čengić je kazao da je velika čast, ali i odgovornost preuzeti mandat načelnika, jer ih čekaju veliki izazovi i problemi

Sa lica mjesta. N. Šaljić

H. J. I.

17.11.2023

Predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) Bosne i Hercegovine Suad Arnautović danas je uručio Uvjerenje o dodjeli mandata novoizabranom načelniku Općine Stari Grad Irfanu Čengiću.

CIK je ranije donio odluku kojom su potvrđeni rezultati Prijevremenih izbora za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, održanih 29. oktobra.

Čengić je kazao da je velika čast, ali i odgovornost preuzeti mandat načelnika, jer ih čekaju veliki izazovi i problemi.

- Izazovi neće biti izgovor da govorim kako je bilo prije, šta je bilo ranije i da optužujem nekoga prije mene, već isključivo ću se fokusirati na rješavanje problema i realizaciju projekata - kazao je.

Tvrdi da dolazi novo vrijeme bez korupcije uz puno veću transparentnost, jer je upravo to uzrokovalo situaciju da 11 mjeseci prije redovnih izbora novi načelnik preuzima dužnost.

Čengić je također kazao da očekuje bolju saradnju Općine sa Vladom Kantona Sarajevo te da u proteklih 15 godina građani te općine nisu dobivali toliko kapitalnih projekata koliko su plaćali novca u porezu na dohodak koji prikuplja KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.