SARAJEVO

Robotički reprezentativci BiH uručili plaketu Denisu Bećiroviću

Prijemu su prisustvovali Ilajda Šuta, Ana Tomić, Kenan Nuhić, Amar Pehilj i Amina Đuderija

Sa održanog sastanka. Predsjedništvo BiH

H. J. I.

23.11.2023

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je s članovima Robotičke reprezentacije Bosne i Hercegovine na čelu s mentorom Anesom Hadžiomerovićem, predsjednikom Centra za edukaciju, robotiku, inovacije i tehnologiju u Mostaru – CERIT, koji okuplja mlade talente. Prijemu su prisustvovali Ilajda Šuta, Ana Tomić, Kenan Nuhić, Amar Pehilj i Amina Đuderija.

Izuzetan doprinos i nesebična pomoć

Robotički reprezentativci BiH uručili su plaketu članu Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću za izuzetan doprinos i nesebičnu pomoć, podršku i razumijevanje koji će pomoći nastavku rada i razvoja CERIT-a. Tom prilikom zahvalili su se  Bećiroviću na konkretnoj podršci za njihovo učešće na takmičenju na Međunarodnoj Olimpijadi u robotici FGC 2023 u Singapuru, gdje su ostvarili izuzetne uspjehe. Iz Singapura u kojem je održano takmičenje od 7. do 10. oktobra 2023. godine članovi Robotičke reprezentacije Bosne i Hercegovine vratili su se sa dvije nagrade: „Outstanding Mentor“ i „Social Media Award“.

Denis Bećirović čestitao je Robotičkoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine na ostvarenim uspjesima i vrhunskim rezultatima u oblasti robotike, te je ponovo iskazao podršku njihovom radu. Naglasio je da će i u narednom periodu pomoći njihove aktivnosti, jer je izuzetno važno da Bosna i Hercegovina podržava mlade i obrazovane talente koji na najbolji način predstavljaju našu zemlju širom svijeta.

Mladi i uspješni predstavnici

Članovi Robotičke reprezentacije izrazili su zadovoljstvo i čast što su imali priliku predstavljati Bosnu i Hercegovinu na prestižnom takmičenju u Singapuru na kojem su sudjelovali predstavnici iz 191 zemlje svijeta. Poručili su da će i u narednom periodu predano raditi kako bi ostvarili nove uspjehe, a našoj zemlji donijeli dobre rezultate.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović istakao je da su članovi Robotičke reprezentacije Bosne i Hercegovine s postignutim uspjesima širom svijeta pokazatelj da Bosna i Hercegovina ima izuzetno mlade i uspješne predstavnike koji mogu biti uzor cijelom društvu.

Robotička reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je 1. mjesto na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi 2021. godine, a na takmičenju u Ženevi 2022. godine dobila je tri nagrade i specijalno priznanje. Također, Robotička reprezentacija Bosne i Hercegovine dobitnik je i priznanja MADE IN BiH za inovativno rješenje u prevenciji šumskih požara i mnoge druge, a što je rezultat napornog rada, stručnosti i predanosti učenika i mentora. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.