MIR I STABILNOST

Komšić i Pič: Opredjeljenje Vlade UK o nastavku podrške OSBiH

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo usvajanjem Odluke o imenovanju generalskog kora Oružanih snaga BiH na sjednici Predsjedništva BiH održanoj jučer

Komšić i Pič. Predsjedništvo BiH

FENA

28.11.2023

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić susreo se sa specijalnim izaslanikom predsjednika Vlade Ujedinjenog Kraljevstva za zapadni Balkan, lordom Sjuartom Pičom (Stuart Peach).

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo usvajanjem Odluke o imenovanju generalskog kora Oružanih snaga BiH na sjednici Predsjedništva BiH održanoj jučer, čime su stvorene pretpostavke za nastavak normalnog i zakonitog rada ove važne institucije.

Lord Stjuart Pič je naglasio opredjeljenje Vlade Ujedinjenog Kraljevstva o nastavku podrške Oružanim snagama BiH, kao i aktivnostima ka održavanju mira i stabilnosti kroz učestvovanje britanskih oficira u radu NATO štaba Sarajevo, te podršci EUFOR misiji kroz tzv. "Berlin+" aranžman, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Sagovornici su konstatovali izvrsne bilateralne odnose dviju zemalja, kao i nedvosmislenu podršku Ujedinjenog Kraljevstva euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.