POMOZI.BA

Prvi dio humanitarne pomoći iz BiH krenuo ka Gazi

U toku noći iz Kaira je krenuo prvi dio šlepera prema granici s državom čiji naziv ne možemo navesti niti pisati o patnjama tih ljudi

Prvi dio od ukupno 10 šlepera krenuo prema Gazi. Facebook

N. Aj.

5.12.2023

Prvi dio od ukupno 10 šlepera s hranom i vodom sinoć je iz Kaira krenuo prema granici s Palestinom. Riječ je o humanitarnoj pomoći vrijednosti gotovo 350.000 KM koju stanovnicima Gaze šalje Udruženje Pomozi.ba.

- Ovo je rezultat našeg rada na terenu u proteklih mjesec dana uz mnogo komplikacija, s obzirom na ratno stanje i zatvorenost granice Rafah. Naša ekipa je sve vrijeme pokušavala prići granici i poslati kamione u Gazu, ali do ovog momenta to nismo uspjeli - navode iz Udruženja Pomozi.ba.

Dodali su da 10 šlepera u Pojas Gaze šalju u saradnji s organizacijom "Al Khidmat Europe".

- U toku noći iz Kaira je krenuo prvi dio od ukupno deset šlepera prema granici s državom čiji naziv ne možemo navesti niti pisati o patnjama tih ljudi, jer će vidjivost objave biti umanjena - naveli su.

Ranije je Udruženje Pomozi.ba putem tri partnerske organizacije Rahma Austria, Swiss Barakah Charity i NATUF for Environment and Community Development doniralo 325.000 KM, a od tog iznosa konstantno se dijeli pomoć u južnom dijelu Pojasa Gaze u vidu hrane, vode i medicinskih potrepština.

- Dakle, do sada smo poslali pomoć ukupne vrijednosti gotovo 675.000 KM, a to ne bismo uspjeli bez podrške bh. građana, brojnih kompanija i institucija, koje su u proteklom periodu našem udruženju donirale blizu 1,8 miliona KM za pomoć narodu Palestine. Ovom prilikom im još jednom od srca zahvaljujemo, te uz njihovu podršku planiramo i dalje kontinuirano slati pomoć u Gazu - ističu iz Pomozi.ba.

Akcija za pomoć narodu Palestine i dalje ostaje otvorena. Svi koji žele novčane donacije mogu uplatiti putem web platforme www.pomoziba.org, bankovnih i Paypal računa Udruženja, a pozivom na telefonski broj 17006, dostupan svim telefonskim bh. operaterima, doniraju se dvije KM, saopćeno je iz Udruženja Pomozi.ba.

Na njihovoj stranici možete pronaći i brojeve računa za uplate. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.