TRAGIČNA NESREĆA

Poznati termini dženaza muškaraca poginulih u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj

Na odjelu patologije u bolnici u Puli, obavljena je obdukcija trojice stradalih mladića i njihova tijela tokom dana dovezena su i predana porodicama

Sa mjesta nesreće. Nel Pavletic/PIXSELL

H. Čalić

8.12.2023

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 5. decembra u 19 sati, na izlazu iz tunela Učka u Hrvatskoj, stradala su trojica mladića.

U automobilu marke Audi, kojim je upravljao Mustafa Husikić iz Međiđe Donje, na licu mjesta povredama su podlegli Jasmin Ćurić (37) iz naselja Lukavica kod Gračanice i Ramo Sabitović (27) iz Međiđe Donje kod Gradačca, dok su teške tjelesne povrede zadobili su vozač automobila Mustafa Husikić (29) i Predrag Jerosimović (25) mladić iz Srbije iz sela Zasavice, koji je podlegao povredama u srijedu ujutro.

Na odjelu patologije u bolnici u Puli, obavljena je obdukcija trojice stradalih mladića i njihova tijela tokom dana dovezena su i predana ožalošćenim porodicama.

Prema dostupnim informacijama, dvojici mladića iz Bosne i Hercegovine, dženaza će se klanjati i obaviti ukop u subotu u 14 sati.

Ćurić: Preminuo u saobraćajnoj nesreći. Facebook

Velika je žalost i tuga u porodići stradalog Jasmina Ćurića. Majka Esma je izgubila sina jedinca, a utjehu joj pružaju rodbina, komšije, prijatelji. Majka Esma je u ratu izgubila supruga Senada, a sada i sina. Ostala je da živi sama u kući.

Žalost je obavila i kuću Ibrahima i Samide Sabitović u Međiđi Donjoj kod Gradačca. Izgubili su sina koji je imao tek 27 godina. I njemu će se dženaza obaviti u subotu u 14 sati na Centralnom mezarju u Međiđi Donjoj kod Gradačca.

Sabitović: Dženaza u subotu. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.