ROŠKO POLJE

Nestala starica pronađena mrtva kod Tomislavgrada

Ona je pronađena na oko 800 metara od porodične kuće

GSS Livanjskog kantona: Tragali za staricom. Fena

FENA

11.12.2023

Članovi Gorske službe spašavanja u ponedjeljak su na području Roškog polja pored Tomislavgrada pronašli beživotno tijelo 81-godišnje Lj.G. iz tog mjesta.

Kako su kazali iz Gorske službe spašavanja Livanjskog kantona, rano jutros dobili su dojavu iz MUP-a Livanjskog kantona da se u naselju Roško polje noć prije iz porodičnog doma udaljila starija ženska osoba u nepoznatom pravcu te da se otad za njom gubi svaki trag.

Zadnji put je, kažu, viđena oko 22 sata u nedjelju, a u potragu za njom odmah su krenuli članovi obitelji i susjedi.

- U ponedjeljak u jutarnjim satima izašlo je dvadeset pet članova GSS-a Livanjskog kantona, Tomislavgrada i Posušja na područje Roškog polja te su u saradnji s mještanima ovog naselja danas oko 15,30 sati na jednom proplanku, oko 800 metara zračne linije od porodične kuće, pronašli beživotno tijelo nestale osobe - rekao je Feni šef stanice Gorske službe spašavanja Livanjskog kantona Ante Dadić.

Daljnje uviđajne i istražne mjere poduzeli su uposlenici PU Tomislavgrad u saradnji s dežurnim tužiocem Livanjskog kantona, a prema prvim neslužbenim informacijama na nestaloj osobi nema tragova nasilne smrti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.