ALIFAKOVAC

U privatnom objektu u općini Stari Grad nezakonito boravio određen broj stranih državljana: Prebačeni u Imigracioni centar

Objekat koji je bio korišten za ilegalni smještaj stranih državljana je privremeno zatvoren

Hapšenje stranih državljana. SPS

S. S.

14.12.2023

 Inspektori Službe za poslove sa strancima (SPS) danas su, vršeći redovne poslove i zadatke iz svoje nadležnosti, na lokalitetu Alifakovac, općina Stari grad Sarajevo, izvršili kontrolu i pregled stambenog objekta u privatnom vlasništvu u kojem je nezakonito boravio određen broj stranih državljana.

Također, u objektu je pronađen veći broj putnih isprava izdatih od Republike Turske i Indije koji će u skladu sa zakonskim procedurama biti vraćeni nadležnim ambasadama.

Prema stranim državljanima koji su zatečeni u navedenom objektu, preduzete su zakonom predviđene mjere, a za jedno lice, porijeklom iz Afganistana, inicijala T.S.M. koji ima boravišnu dozvolu u jednoj od zemalja Evropske unije, zbog kršenja propisa iz oblasti Zakona o strancima, izrečena je mjera protjerivanja s teritorije Bosne i Hercegovine i određena je mjera stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu.

Objekat koji je bio korišten za ilegalni smještaj stranih državljana je privremeno zatvoren, a prema vlasniku će u narednom periodu biti preduzete zakonom propisane mjere.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu nastaviti s pojačanim provođenjem aktivnosti iz svoje nadležnosti, te poziva građane da prijavljuju sve sumnjive i nezakonite aktivnosti koje su u vezi sa stranim državljanima na području Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz ove službe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.