SARAJEVO

Udruženje "Živimo balet": Završni plesni performans osnovaca 26. decembra

S mladima su se družila tri izvrsna plesna edukatora Daniela Knežević, Ivan Salonsky i Zulejha Kečo

rogram je namijenjen polaznicima uzrasta mladih. Avaz

20.12.2023

Udruženje za afirmaciju baletne umjetnosti i savremenog plesa “Živimo balet” uz finansijsku podršku Općine Centar organizirao je program “Afirmacija modernog plesa u osnovnim školama” u Sarajevu.

Tri mjeseca

Program je namijenjen polaznicima uzrasta mladih, s prebivalištem na području Općine Centar, koji pohađaju osnovne škole i to ”Musa Ćazim Ćatić”, ”Safvet-beg Bašagić” i “Hasan Kikić.” 

Iz Udruženja za afirmaciju baletne umjetnosti i savremenog plesa “Živimo balet” ističu veliku zahvalnost Općini Centar i općinskom načelniku Srđanu Mandiću, što pomažu u afirmaciji baletne umjetnosti i modernog plesa.

- Zahvalnost dugujemo i direktorima sve tri škole što su u skladu sa školskim i vannastavnim obavezama, izašli u susret mladima i obezbijedili prostor za vježbanje. Projekt Afirmacija modernog plesa trajao je tri mjeseca, a s mladima su se družila tri izvrsna plesna edukatora Daniela Knežević, Ivan Salonsky i Zulejha Kečo – saopćili su iz Udruženja.

Ulaz slobodan

Organizatorica i koordinatorica projekta je Nataša Hajdarević.

Zainteresovanost mladih osnovaca je na veoma visokom nivou, i iz Udruženja pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju završnom plesnom performansu koji će biti održan u Centru za kulturu i mlade u Jelićevoj 26. decembra 2023. godine u 19:30 sati . Ulaz je slobodan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.