ODRŽAN SASTANAK

HDZ BiH s partnerima iz FBiH dogovorio ubrzanje reformskih aktivnosti

Sastanku su prisustvovali Čović, Krišto, Filipović, Konaković, Magazinović, Karajbić, Kojović i Ćudić

Sa današnjeg sastanka. Platforma X

FENA

20.12.2023

Predstavnici Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine danas su, predvođeni predsjednikom Draganom Čovićem, u Parlamentarnoj skupštini BiH organizirali sastanak s predstavnicima stranaka partnera iz Federacije BiH.

Kako navode iz ove stranke, sastanku su, uz predsjednika Čovića, prisustvovali zamjenica predsjednika Borjana Krišto i dopredsjedavajuća Darijana Filipović te Elmedin Konaković, Saša Magazinović, Elvir Karajbić, Predrag Kojović i Sabina Ćudić.

Okupljeni politički zvaničnici iskazali su jasnu opredijeljenost za nastavak razgovora i ubrzanje napora za postizanje dogovora o izmjenama Izbornog zakona BiH u duhu ispunjavanja 14 ključnih prioriteta. Usaglašeno je kako će se u naredna dva mjeseca dalje intenzivirati politički dijalog s ciljem postizanja konačnog dogovora.

Također, predstavnici su govorili o spremnosti za poduzimanje koraka, kako bi se do konca 2023. godine usvojio Zakon o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2024. godinu, naglašavajući važnost stabilnog funkcioniranja institucija, izvršavanja međunarodnih obaveza i participiranja u sredstvima koja su iz Evropske unije namijenjena BiH.

Na koncu, zvaničnici su istaknuli spremnost za usvajanje Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti u ubrzanoj parlamentarnoj proceduri, a koji je u Vijeću ministara prethodno dobio potrebnu podršku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.