MINISTAR SIGURNOSTI

Nešić: Drina nije granica, nego kičma srpskog naroda

Republika Srpska i Srbija nikada neće okrenuti leđa jedna drugoj, kazao je Nešić

Fena

D. H.

23.12.2023

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić izjavio je da Kristijan Šmit ima demokratsko i lično pravo da se bavi praznicima u Bavarskoj, ali da Republici Srpskoj neće određivati šta će i kako slaviti, niti koga će u goste zvati.

Ljubomorno dijete

Ocijenivši da se Šmit ponaša kao ljubomorno dijete koje nije pozvano na rođendansku proslavu i ubjeđuje druge po školi da ne idu na nju, Nešić je konstatovao da Šmit pozivom Brisela da izvrši pritisak kako zvaničnici Srbije i Crne Gore ne bi prisustvovali obilježavanju Dana Republike Srpske, ispunjava želje bošnjačke političke elite.

- Republika Srpska i Srbija nikada neće okrenuti leđa jedna drugoj. Drina nije granica, nego kičma srpskog naroda - rekao je Nešić Srni.

Nikome ne pripada u potpunosti

On je poručio da Dan Republike Srpske 9. januar nije uperen ni protiv koga, već dan kada se obilježava odluka Srba da žive svoji na svome u BiH koja nikome ne pripada u potpunosti, nego je dijele Bošnjaci, Srbi i Hrvati podjednako.

- Mi 9. januara slavimo svoju kuću i tog dana pravilno identifikujemo sve nasilnike koji nam na kuću nasrću i od kojih nam se valja braniti - zaključio je Nešić, koji je i ministar bezbjednosti u Vijeću ministara.

Šmit je zatražio od visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepa Borelja da izvrši pritisak iz Brisela na Beograd i Podgoricu, kako funkcioneri Srbije i Crne Gore ne bi prisustvovali obilježavanju Dana Republike Srpske, piše Srna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.