ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Bećirović: SAD je dokazani prijatelj i saveznik BiH

Prelet američkih lovaca F-16 “borbeni sokolovi“ pokazuju posvećenost SAD nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritet BiH

Denis Bećirović. Predsjedništvo BiH

N. H.

8.1.2024

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović se oglasio povodom prelijetanja američkih lovaca F-16 u vazdušnom prostoru države Bosne i Hercegovine. 

Naglasio je da su Sjedinjene Američke Države dokazani prijatelj i savezni BiH. 

- Sjedinjene Američke Države (SAD) su dokazani prijatelj i saveznik države Bosne i Hercegovine, koje u kontinuitetu pružaju podršku stabilnosti, sigurnosti i ekonomskom napretku naše države.

Prelijetanje američkih aviona odvijalo se u vazdušnom prostoru države Bosne i Hercegovine i to je prijateljski potez koji podržava ogromna većina građana Bosne i Hercegovine.

Kao član Predsjedništva BiH javno se zahvaljujem SAD na svemu što su učinile i čine za mir i sigurnost svih građana i naroda Bosne i Hercegovine.

Prelet američkih lovaca F-16 “borbeni sokolovi“ i stratotankera KC-135 jasno pokazuju posvećenost SAD nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, kao i predanost SAD da jačaju mir, sigurnost i bolju budućnost naše zemlje.

SAD su na ovaj način još jednom potvrdile snažno i neraskidivo prijateljstvo i partnerstvo između Bosne i Hercegovine i SAD - navodi se u saopćenju člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.