"FALI MU PAPIR"

Rimac odbio dati saglasnost za imenovanje Gavrankapetanovića, iz UO KCUS-a zbunjeni: "Ovo predugo traje"

Resorni ministar čeka potvrdu da li Gavrankapetanović ispunjava sve statutom propisane uvjete

Rimac: Usporava imenovanje Gavrankapetanovića. Facebook

N. H.

11.1.2024

Dr. Ismet Gavrankapetanović je krajem 2023. godine imenovan za direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu od Upravnog odbora ove zdravstvene ustanove. 

Međutim, ni dvije sedmice nakon toga nema saglasnosti ministra zdravstva Federacije BiH Nediljka Rimca. 

UO KCUS-a je nakon provedene konkursne procedure utvrdio je da je Gavrankapetanović najbolje rangirani kandidat i njegovo imenovanje je jednoglasno potvrđeno. 

Međutim, da bi on preuzeo dužnost na KCUS-u od v.d. direktora dr. Alena Pilava, potrebna je saglasnost resornog ministra, ali do toga još nije došlo. 

Prema navodima Raporta, Rimac je odbio, odnosno odgodio davanje saglasnosti jer, navodno, nije uvjeren da Gavrankapetanović ispunjava sve statutom propisane uvjete. 

- Ovo sad već traje duže nego uobičajeno. On nominalno ima rok od 30 dana, ali to se obično završavalo u roku od nekoliko dana - kazao je za Raport jedan član UO, naglasivši da je čudno što još nema saglasnosti. 

- Da vam budem iskren, ne pratim - rekao je Gavrankapetanović o cijeloj situaciji.

Dodaju da, prema nezvaničnim informacijama, Rimac čeka potvrdu da dr. Gavrankapetanović ima Certifikat o obavljenoj edukaciji iz zdravstvenog menadžmenta, na šta je sam Gavrankapetanović davno potvrdio da ima Diplomu o završenom postdiplomskom studiju Upravljanje kvalitetom u zdravstvu na Ekonomskom Fakultetu u Sarajevu, dodavši da to ima veću vrijednost. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.