POČETKOM FEBRUARA

Zamjenik Stoltenberga s ambasadorima članica NATO-a stiže u Sarajevo

Planirani sastanci s članovima Predsjedništva biH, članovima Vijeća ministara BiH, visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom...

Zamjenik generalnog sekretara NATO-a Mirča Džoana. NATO

Nerma Ajnadžić

23.1.2024

Sjevernoatlantsko vijeće (NAC), predvođeno zamjenikom generalnog sekretara NATO-a Mirča Džoana (Mircea Geoana), 1. i 2. februara 2024. godine boravit će u posjeti Sarajevu.

Oni dolaze na poziv Bosne i Hercegovine.

Prvog dana posjete zamjenik generalnog sekretara i ambasadori zemalja članica NATO će se sastati sa članovima Predsjedništva BiH i članovima Vijećem ministara BiH dok će se kolegij Parlamentarne skupštine BiH sastati sa NAC.

Drugog dana posjete, zamjenik generalnog sekretara NATO-a i ambasadori zemalja članica NATO će razgovarati sa predstavnicima nevladinih organizacija, te sa studentima univerziteta iz Bosne i Hercegovine.

U poslijepodnevnim satima, Džoana i NAC će, tokom posjete vojnoj bazi Rajlovac, razgovarati o praktičnim aspektima saradnje između BiH i NATO.

Zamjenik generalnog sekretara NATO i ambasadori će se takođe sresti sa komandantom Štaba NATO u Sarajevu brigadnim generalom Pamelom MEkgaha (McGaha), narednim komandantom EU snaga u BiH (EUFOR) general majorom Laszlom Sticzom, visokim predstavnikom za BiH Kristijanom Šmitom (Christian Schmidt), te predstavnicima međunarodne zajednice u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.