"AVAZ" NA LICU MJESTA

Skandal: Ćustendil otišao na godišnji odmor sa službenim pištoljem iako ga je morao ostaviti, niko ga nije pozvao da ga vrati

Brutalnom ubistvu svjedočili su ostali gosti i radnica lokala

Sa press konferencije. E. Trako

8.2.2024

Uprava policije MUP-a TK organizirala je danas press konferenciju povodom sinoćnjeg ubistva Amre Kahrimanović u Tuzli. U nju je više metaka iz službenog pištolja ispalio  policijski pripadnik MUP-a TK Elvis Ćustendil. 

Kako je rekao na press konferenciji  komesar MUP-a TK Dževad Korman, svi policijski službenici su dužni ostaviti službeni pištolj dok su na godišnjem odmoru, odnosno bolovanju.

Ćustendil je jučer bio treći dan na godišnjem odmoru. Skandaloza je činjenica da su uposlenici MUP-a TK tek nakon ubistva Kahrimanović shvatili da Ćustendil nije predao pištolj. 

Komesar Korman je naveo da će biti provedene interne istrage zbog čega niko nije kontaktirao Ćustendila. Dodao je također da u narednom periodu planiraju pooštriti mjere. 

Podsjećamo, Ćustendil je u jednom tržnom centru u Tuzli sinoć ispalio nekoliko metaka u Kahrimanović. Nedugo zatim Ćustendil je pobjegao, a brzom intervencijom Specijalne jedinice MUP-a TK, uhapšen je ispred zgrade u kojoj je živio. 

Brutalnom ubistvu svjedočili su ostali gosti i radnica lokala.

Nezvanično, Ćustendil i ubijena su bili u nekoj vrsti odnosa. On je mjesecima dolazio u lokal zbog Kahrimanović, što su potvrdili brojni svjedoci. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.