"OVAKO NAM ŠALJU PORUKU"

Dodik: U mislima sam s Lukićem, obit će im se "montirani" proces o glavu

Dodik danas nije došao u Sud BiH, a podržao je v. d. direktora "Službenog glasnika RS" putem društvenih mreža

Milorad Dodik. N. Šaljić / Avaz

N. H.

13.2.2024

U Sudu Bosne i Hercegovine održano je suđenje Milošu Lukiću, v.d. direktora "Službenog glasnika RS", koji je optužen za nepoštivanje odluka visokog predstavnika. 

Prvobitno je Lukić bio optužen zajedno s predsjednikom manjeg bh. entiteta Miloradom Dodikom, ali je zbog njegovog zdravstvenog stanja moralo biti razdvojeno. 

Dodik danas nije došao u Sud BiH, a medijima u Banjoj Luci je izjavio da je Lukića podržao preko platforme X, nekadašnjeg Twittera.

- Obratio sam se na svom Twitter nalogu i rekao sve oko Lukića – čovjeka koji je pokazao hrabrost i nije oklijevao da zaštiti interese RS. Nisam otišao jer naša policijska struktura procjenjuje da ima nekih rizika za moje kretanje u FBiH, ali sam u mislima s Lukićem - naveo je Dodik.

U svojoj objavi na X-u, Dodik je hvalio Lukića i govorio kako je ovo politički proces. 

- Miloš Lukić je dobar čovjek, veliki patriota, odličan rukovodilac koji odgovorno izvršava sve svoje obaveze i RS mu je zahvalna na toj posvećenosti.

Danas je primoran da zbog nekog ilegalca dolazi u Sarajevo i da mu u političkom procesu sudi osoba sumnjive ratne prošlosti.

Iako su razdvojeni predmeti, cilj ovog montiranog procesa je isti. Žele da zaplaše cijeli srpski narod, da dovedu proces do kraja i primoraju sve da prihvate priču o BiH u kojoj se Srpska ništa ne pita i čija sudbina zavisi od volje nekog "lažnog" visokog predstavnika.

Cijela priča dobija na značaju s Lukićem, jer žele da pošalju poruku da će tako proći svako ko bude branio nacionalni interes i izvršavao odluke Narodne skupštine.

Razdvajanjem postupka ostvarili su dva cilja, žele da ubrzaju sve i da presude u što kraćem roku kako bi mi zabranili političko djelovanje, a na primjeru Lukića da pokažu kako će proći običan narod.

Danas je to Lukić, a sutra ko zna ko.

Ponosan sam na sve ljude koji, uprkos zastrašivanju i prijetnjama, ne odustaju od odbrane RS.

Svaki naš dolazak u Sarajevo potvrda je naše odlučnosti da se obračunamo s lažljivim Šmitom. Nijedan Srbin nikada neće dozvoliti da neki Šmit odlučuje umjesto naroda.

Sve što su pokušali ovim montiranim procesom, samo će im se obiti o glavu. I pitanje je dana kada će se to desiti - napisao je Dodik u svojoj objavi. 

Podsjećamo, i sam Dodik je pred Sudom BiH zbog nepoštivanja odluka visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidt), a tokom svakog njegovog dolaska na ročište, stizale su i pristalice. 

Na posljednjem ročištu došlo je i do incidenta kada je SNSD-ova državna parlamentarka Sanja Vulić psovala sudiju i državu, zbog čega joj je uručen prekršajni nalog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.