BROJNE TEME

Direktor Granične policije Kuprešaković primio u posjetu ambasadora Republike Estonije u BiH

Kuprešaković je iskazao potpunu otvorenost Granične policije BiH za saradnju

Tomas i Kuprešaković danas razgovarali. Granična policija BiH

N. Aj.

6.3.2024

Direktor Granične policije BiH Mirko Kuprešaković primio je danas u posjetu, u Glavnom uredu, ambasadora Republike Estonije u BiH Raula Tomasa (Toomas) sa svojim saradnicima.

Na sastanku su razgovarali o graničnoj sigurnosti, nezakonitim migracijama, a posebno je istaknuto korištenje tehnologije i jačanje materijalno-tehničke opremljenosti. Direktor Kuprešaković je zahvalio ambasadoru Tomasu na zanimanju za rad pripadnika Granične policije BiH i prezentirao nadležnosti i aktivnosti pripadnika Granične policije BiH u borbi protiv svakog oblika kriminala, s posebnim naglaskom na globalni problem nezakonitih migracija i krijumčarenja.

Sa današnjeg sastanka. Granična policija BiH

Kuprešaković je izdvojio i najznačajnije operativne akcije pripadnika GPBiH koje su provodili u posljednje vrijeme s ciljem suzbijanja nezakonitih migracija i krijumčarenja ljudi te iskazao potpunu otvorenost Granične policije BiH za saradnju.

Direktor Kuprešaković je, na kraju sastanka, uručio srebreni grb Granične policije BiH ambasadoru Tomasu, ističući dobrodošlicu i zahvalnost za saradnju. Dosadašnja saradnja između Granične policije BiH i Ambasade Republike Estonije ocijenjena je dobrom, ali svakako ima potencijala za napredak i unapređenje iste na čemu će se raditi u idućem periodu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.