DOHA

Delegacija Islamske zajednice BiH u Kataru

Delegacija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini prisustvuje tradicionalnom iftaru u Kataru koji organizuje emir Drzave Katar Al Thani

Reisu-l-ulema Kavazović u posjeti u Dohi. Facebook

Alen Bajramovic

20.3.2024

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Husein ef. Kavazović, sa delegacijom Islamske vjerske zajednice, sinoć se u Dohi susreo sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Kataru Semirom Halilovićem.

Susretu su prisustvovati predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj Aziz ef. Hasanović, muftija tuzlanski Vahid ef.Fazlović, dugogodisnji muftija u Sloveniji Ibrahim Malinović, bivši ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji Muhaned Jusić i šef kabineta reisu-l-uleme Rifat Fetić.

Ambasador Halilović je reisu-l-ulemi i visokoj delegaciji Islamske zajednice poželio dobrodošlicu u Dohu, posebno ih upoznavajući sa pitanjem evakuacije bh.državljana i njihovih srodnika iz nekolicine država u regiji.

- Pored općeg stanja odnosa dvije države, reisu-l-ulema se s posebnom pažnjom zainteresovao za pitanje evakuacije naših državljana i njihovih najbližih srodnika, od kojih neki već dva mjeseca, u nehumanim uslovima čekaju da ih naša država vrati u domovinu. Upoznao sam uvaženog reisa i visoku delegaciju Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini sa važnim detaljima u vezi ovog pitanja. Nadamo se uskoro konačnom rješenju i hvala reisu-l- ulemi što pokazuje volju da pomogne. Uvijek je dobro razmijeniti riječi sa nasim vjerskim prvacima jer oni su dobri sagovornici - kaže Halilović.

Inače reisu-l-ulema i delegacija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini prisustvuje tradicionalnom iftaru u Kataru koji organizuje emir Drzave Katar Tamim bin Hamad Al Thani.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.