ZA 2024. GODINU

Za pripadnike braniteljske populacije u Kantonu Sarajevo i ove godine osigurano 2.000 paketa

Taj projekat se već treću godinu uspješno realizuje zajednički s Direkcijom za robne rezerve KS

Za one koji su nemoćni i bolesni paketi će biti dostavljeni na adresu. Služba za protokol i press KS

FENA

9.4.2024

U saradnji s Direkcijom za robne rezerve Kantona Sarajevo, Ministarstvo za boračka pitanja i ove godine realizovalo je podjelu paketa za najugroženije pripadnike braniteljske populacije s područja Kantona Sarajevo. Riječ je higijensko-prehrambenim paketima distribuiranim posredstvom boračkih udruženja, čiji su predstavnici ovom prilikom obišli porodice, te podijelili pakete.

U 2024. godini, za pripadnike braniteljske populacije s područja Kantona Sarajevo bit će dodijeljeno ukupno 2.000 higijensko-prehrambenih paketa. Podjela je počela prethodne sedmice i teče prema predviđenom planu podjele, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Kako je pojasnio ministar za boračka pitanja Omer Osmanović, taj projekat se već treću godinu uspješno realizuje zajednički s Direkcijom za robne rezerve KS.

- Želio bih prvenstveno zahvaliti direktorici Kaniti Imamović-Gušić na empatiji prema braniteljskoj populaciji, i na tome što su se i ove godine uključili u projekt pomoći našim pripadnicima u vidu dodjele paketa. Mi smo i na ovaj način pokušali da na jedan način olakšamo svakodnevnicu onima kojima je ovaj vid pomoći zaista najpotrebniji. Ove godine, kao i prethodnih podjelu paketa vrše boračka udruženja, prema svojim raspoloživim kapacitetima, a za one koji su nemoćni i bolesni paketi će biti dostavljeni na adresu, kako ne bi bili izostavljeni - istakao je Osmanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.