VEČERAS U 20 SATI

Uk za "FGR podcast": Ne osjećam se krivim za sigurnosnu situaciju, pa prije niste smjeli Golfa kupiti u Sarajevu

Prije se, naprimjer, Volkswagenov automobil nije mogao kupiti zbog krađa, a danas su krađe automobila na nivou statističke greške - navodi Uk

Nihad Uk. Avaz kolaž

D. H.

11.4.2024

Večeras s početkom u 20:00 na Avaz.ba i Avaz TV gledajte intervju s Nihadom Ukom, premijerom Kantona Sarajevo.

U razgovoru za naš medij Uk govori nedavnoj ponudi da se kosti Josipa Broza Tita prebace iz Beograda u Sarajevo, sigurnosnoj situaciji u Kantonu Sarajevo, subvencijama mladima za stanove, ključnim projektima Vlade, kako reagira na optužbe da je isuviše mlad za svoju funkciju, populizmu, Benjamini Karić i predstojećim lokalnim izborima koji nas čekaju u oktobru.

Uk se osvrnuo na sigurnosnu situaciju u našem gradu, za koju je kazao da su građani s pravom zabrinuti, ali da se lično ne osjeća odgovornim.

- Statistika građanima ništa ne znači i ne treba se na nju trošiti. Bačena je i bomba na kuću načelnika Starog Grada Irfana Čengića, dakle, na predstavnika vlasti, to se može podvući i pod teroristički čin. Ali Vlada radi što je u njenoj moći. Prošle godine je 200 novih policajaca zaposleno, ove godine posao će dobiti njih 250, od toga 30 mlađih inspektora... Milioni se ulažu u sigurnosnu infrastrukturu. Ministar Admir Katica je zatekao haos. Apsolutno se ne sjećam krivim zbog sigurnosne situacije. Prije se, naprimjer, Volkswagenov automobil nije mogao kupiti zbog krađa, a danas su krađe automobila na nivou statističke greške - navodi Uk.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.