ČLAN NIP-A

Alagić o Obući: Služi kao megafon ranjenog političko-interesnog aparata

Simptomatično je da je primarna meta spomenute grupe lider Naroda i Pravde i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković

Alagić: Odgovorio Obući. Facebook / Fena

E. Ć.

9.5.2024

Nezim Alagić (NiP) se oglasio na društvenim mrežama i reagovao na izjavu potpredsjednica SDA Aide Obuće koja je rekla da "Predsjedniku NiP-a treba biti jasno da on nema problem sa SDA, već sa FBI-em, DEA-om i samim sobom".

Reakciju Alagića prenosimo u cijelosti:

Neukusni pokušaji diskreditacije

- Potpredsjednica SDA Aida Obuća, umjesto da se bavi konstruktivnim i realnim opozicionim djelovanjem za dobrobit svih građana ove zemlje, već neko vrijeme služi kao megafon propagande ranjenog političko-interesnog aparata koji je implementacijom izbornih rezultata iz oktobra 2022. godine u dobroj mjeri onemogućen u nastavku zloupotrebe državnih sredstava u svrhe ličnog profitiranja.

Neukusni, ružni i odurni su pokušaji diskreditacije aktuelne vlasti i političkih neistomišljenika smišljenom upotrebom neistinitih, iskonstruiranih i kvarno plasiranih kvalifikacija koje sežu i u pokušaj ličnog i profesionalnog diskreditiranja, pri čemu se ne bježi ni od najpodlijih metoda, što se ukupno može objasniti samo panikom zbog sve izvjesnijeg pokretanja više procesa vezanih za kriminal u velikim državnim firmama kojima su decenijama upravljali upravo kadrovi stranke čija je Obuća potpredsjednica.

Pored kontinuiranih neistina i iskrivljenih informacija o radu Vlade BPK Goražde i Vlade FBiH, simptomatično je da je primarna meta spomenute grupe lider Naroda i Pravde i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković.

Pradoksalno je i licemjerno da etikete izdajnika i kriminalca dodjeljuju nekome upravo oni koji su već izdavali i koji su dokazano u ozbiljnoj zavadi sa zakonom.

Upropaštena revizija presude

Kada se u Sarajevu okupljaju regionalni bošnjački politički predstavnici na formalni poziv Elmedina Konakovića, stvara se narativ o nelegitimnim, destruktivnim i opasnim Bošnjacima koji se okupljaju “bez cilja”, “u nevakat”, “kao podrška velikosrpskim i velikohrvatskim nacionalizmima”, a sve nakon što je prethodno propao pokušaj da se spriječi odziv značajnog broja bošnjačkih političkih predstavnika iz zemalja regiona.

Kada s druge strane neko svjesno upropasti reviziju presude protiv Srbije i uništi historijsku mogućnost ostvarivanja pravde, tada se vješto šuti, a ta trajna sramota i izdajnički čin se pokušavaju relativizirati opetovanim napadima na one političke snage koje za razliku od vas rade za dobrobit ove zemlje.

Kada jedan od lidera nove vlasti da enorman doprinos napretku BiH na evropskom putu, vidljivim radom i zalaganjem objektivno dokazujući nerad prethodnog ministara vanjskih poslova BiH, izmisli se, iskonstruiše i sistemski plasira zastrašujuća konstrukcija kojom se gospodin Konaković povezuje sa ozbiljnim kriminalnim organizacijama.

Od onih koji su bili spremni izdati ne čudi ni spremnost na radnje kojima se pokušavaju u zaborav potisnuti činjenice da smo proteklih mjeseci svjedočili pravosnažnim sudskim presudama zbog kojih visoki dužnosnici SDA služe višegodišnje zatvorske kazne, kao i da su privođeni i stavljani na crne liste Ministarstva finansija SAD-a i State Departmenta ljudi od najbližeg povjerenja vrha te stranke.

Posebno je zanimljivo jedno zvanično obrazloženje za uvođenje sankcija koje kaže: “Osman Mehmedagić sarađivao je sa kriminalnim mrežama kako bi obogatio sebe i svoju političku stranku”.

Spominjanje porodice

S obzirom da već spominjete američki FBI i DEA-u trebali biste znati da nije moglo ostati skriveno skandalozno dopisivanje imena nedužnih i časnih pripadnika sigurnosnih struktura na spisak kriminalaca dostavljen navedenim agencijama, a što je orkestirano po nalogu vrha političko-interesnog aparata kojem služite.

I na kraju, morali biste znati, da ni u kojem slučaju nije prikladno spominjati bilo čiju porodicu u bilo kakvom kontekstu.

Nećete uvredama, spinovima, izmišljotinama i podlim udarcima spriječiti razotkrivanje stvarnog kriminala i lica koja su učestvovala u pustošenju države, ali i drugim kriminalnim radnjama koje pokušavate prišiti drugima.

Laž će propasti, a s njom i mašinerija čiji ste dio, pa kada propadate, budite bar dostojanstveni. Istina na kraju uvijek pobijedi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.