SIGURNOSNA SITUACIJA

Kuprešaković primio u posjet časnika za vezu Frontexa

Granična policija kontinuirano radi na suzbijanju nezakonitih migracija i presijecanju lanca kriminalnih skupina

Na sastanku su razgovarali o sigurnosnoj situaciji u regiji. Fena

FENA

22.5.2024

Direktor Granične policije BiH Mirko Kuprešaković primio je u srijedu u posjet časnika za vezu Frontexa za Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju, sa sjedištem u Beogradu, Bogdana Živaljevića.

Na sastanku su razgovarali o sigurnosnoj situaciji u regiji i razmijenili su iskustva i informacije u kontekstu pregovora između Bosne i Hercegovine i Europske unije o operativnim aktivnostima koje provodi Frontex, priopćeno je iz GP BiH.

Direktor Kuprešaković je zahvalio časniku Živaljeviću na otvorenosti za suradnju koja je iznimno važna za zemlje regije te istaknuo da se Bosna i Hercegovina posljednjih godina intenzivno bori protiv kriminalnih skupina u vezi s kaznenim djelima krijumčarenje i trgovina ljudima.

- Granična policija kontinuirano radi na suzbijanju nezakonitih migracija i presijecanju lanca kriminalnih skupina, a uspješna suradnja na državnoj i na međunarodnoj razini jedan nam je od glavnih strateških ciljeva. Frontex je danas najzaslužniji za sigurnost i funkcionalne vanjske granice i Bosna i Hercegovina treba njihovu potporu u borbi protiv prekograničnog kriminala, a iskreno se nadam i vjerujem da ćemo to i ostvariti - istaknuo je Kuprešaković.

Na kraju sastanka iskazana je otvorenost i spremnost za nastavkom uspješnih poslovnih odnosa i jačanje suradnje, dodaje se u saopćenju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.