POSJETE

Uspostavljena saradnja Univerziteta u Birmingemu i Stomatološkog fakulteta u Sarajevu

Saradnja s Univerzitetom u Birmingemu veoma je značajna s obzirom na to da će omogućiti obostrano unapređenje naučnih i stručnih vještina

S današnjeg sastanka. Facebook

E. Ć.

22.5.2024

Na Univerzitetu u Sarajevu – Stomatološkom fakultetu sa stomatološkim kliničkim centrom je u srijedu upriličena posjeta delegacije Koledža za medicinu i stomatologiju Univerziteta u Birmingemu s ciljem uspostavljanja međusobne akademske saradnje i razmjene akademskog osoblja i studenata između dva fakulteta, kako bi se unaprijedile istraživačke i naučne vještine akademskog osoblja i studenata Koledža za medicinu i stomatologiju Univerziteta u Birmingemu i Univerziteta u Sarajevu – Stomatološkog fakulteta sa stomatološkim kliničkim centrom.

Sastanku s delegacijom iz Velike Britanije prisustvovali su dekan Univerziteta u Sarajevu – Stomatološkog fakulteta sa stomatološkim kliničkim centrom prof. dr. sci. Muhamed Ajanović, prodekanica za zdravstvo prof. dr. sci. Nina Marković, predstavnici Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS s ministricom prof. dr. sci. Adnom Mesihović, čije prisustvo sastanku potvrđuje značajnu podršku koju Ministarstvo pruža Fakultetu za realizaciju ovakvih projekata od značaja kako za Kanton Sarajevo, tako i za Bosnu i Hercegovinu.

- Prema riječima dekana prof. dr. sci Muhameda Ajanovića, ovo je jedan od projekata o kakvim ćemo često u budućnosti informisati javnost, jer je naš cilj da, nakon uspješne obnove Fakulteta, uspostavimo što veći broj međunarodnih projekata i kontakata.

Prodekanica za zdravstvo prof. dr. sci. Nina Marković je povodom održanog sastanka izjavila da je uspostavljena saradnja s Univerzitetom u Birmingemu veoma značajna s obzirom na to da će omogućiti obostrano unapređenje naučnih i stručnih vještina i kompetencija, što će biti značajno za sve naše stanovnike koji koriste zdravstvene i nastavno-naučne usluge Fakulteta - navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.