FEDERALNI MINISTAR

Isak na promociji polaznika Sudske policije u FBiH

Ponosan sam što ste odabrali ovu profesiju iako ste svjesni izazova sa kojima se svakodnevno susrećete u radu

Ramo Isak. FMUP

FENA

4.6.2024

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak prisustvovao je danas promociji XVII generacije polaznika Sudske policije u FBiH za čin „sudski policajac“ na Policijskoj akademiji Federalnog MUP-a.

- Ponosan sam što ste odabrali ovu profesiju iako ste svjesni izazova sa kojima se svakodnevno susrećete u radu. Vjerujem da ćete se profesionalno i patriotski, odnositi prema ovom časnom zanimanju te da ćete znanja koja ste stekli na Akademiji znati primijeniti sutra u praksi – poručio je Isak polaznicima.

Uime polaznika XVII generacije Sudske policije sa najbolje ostvarenim rezultatima obratila se Amila Begić, koja je zahvalila Isaku na pomoći i podršci te direktoru Bešireviću na planiranju i provođenju obuke.

Naglasila se da su polaznici imali priliku učiti od najboljih predavača, instruktora i voditelja odjeljenja, kako bi nakon obuke bili osposobljeni dostojno obavljati svakodnevne poslove i zadatke.

Osim Isaka, iskrene čestitke polaznicima su uputili i direktor Sudske policije u FBiH Dženad Grošo, , v.d. direktora Policijske akademije FMUP-a Nusret Beširević, te su im poručili da znanje stečeno na Akademiji što bolje primjene u praksi.

Grošo je posebno istaknuo da ove godine Sudska policija obilježava 25. godina postojanja te da mu je čast i zadovoljstvo što je ova agencija izrasla u uspješnu i profesionalnu agenciju za provođenje zakona.

Na kraju svečanosti kadetima su uručene diplome, položili su zakletvu, te pristupili potpisivanju Izjava zakletve, saopćeno je iz FMUP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.