MINISTAR SAOBRAĆAJA

Šteta održao sastanak s delegacijama EBRD-a i EIB-a

Razgovarano je o svim projektima koji se realizuju u Kantonu Sarajevo

Sastanak s delegacijama EBRD-a i EIB-a. Fena

FENA

5.6.2024

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta održao je sastanak s delegacijama EBRD-a i EIB-a.

Delegaciju EBRD-a predvodio je Donald Mishaxhiu, regionalni šef za infrastrukturu, a s druge strane, delegaciju EIB-a je činila predstavnica EIB-a za BiH i Crnu Goru Sandrine Friscia sa stručnim timom saradnika iz glavnog ureda EIB-a u Luksemburgu.

Razgovarano je o svim projektima koji se realizuju u Kantonu Sarajevo, a koji se finansiraju iz kreditnih sredstava EBRD-a i EIB-a, kao i o svim budućim aktivnostima.

Pomoću kreditnih sredstava EBRD-a i EIB-a realizuju se ili su se realizovali značajni kapitalni projekti u infrastrukturi koji unapređuju javni prevoz, poput nabavke vozila, rekonstrukcije tramvajske pruge, izgradnje tramvajske pruge do Hrasnice, trolejbuske mreže do Vogošće, tunela Kobilja Glava i slično.

Izvjesno je da će se u narednom periodu graditi i nova tramvajska pruga do Dobrinje, istaknuto je iz Ministarstva saobraćaja KS nakon održanih sastanaka.

Jedan od planova je svakako i dodatna nabavka novih vozila, s fokusom na nove tramvaje i nove trolejbuse, a na sastancima je prezentovan plan za razvoj saobraćaja do 2030. godine.

Predstavnici Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo zajedno s delegacijom EIB-a nakon sastanka su posjetili tramvajski i trolejbuski depo, saopćila je Služba za protokol i press KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.