POTPREDSJEDNIK PDP-A

Crnadak: Helez je hrabro progovorio

Crnadak je naveo da se nada da će Tužilaštvo BiH pročitati izjave Heleza i prioritetno uzeti u rad krivične prijave koje je podnio Borenović

Igor Crnadak. Dejan Rakita / PIXSELL

N. H.

14.6.2024

Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a, komentarisao je izjave ministra odbrane Zukana Heleza u kojima je naveo da su ga ubjeđivali da je "dobro da SNSD dobiej četvrtog delegata u Domu nardoa Parlamenta BiH".

- Zukan Helez, funkcioner SDP-a, hrabro je progovorio i javno potvrdio ono što se i ranije znalo, ali je to SDP krio kao zmija noge: ova stranka je podmuklo, javno dajući podršku opoziciji, zapravo glasala za SNSD i obezbjedila im četvrti mandat u Domu naroda. Ovaj postupak SDP-a je u prethodnom periodu nanio ogromnu štetu, potpuno "zaključao" čitav sistem na nivou BiH i omogućio SNSD-u nezamjenjivu poziciju u vlasti, iz koje već dvije godine prijete i ucjenjuju - naveo je Crnadak.

Crnadak je naveo da se nada da će Tužilaštvo BiH pročitati izjave Heleza i prioritetno uzeti u rad krivične prijave koje je podnio predsjednik PDP-a Branisalv Borenović, a koje se upravo odnose na nezakonitosti prilikom glasanja u NSRS za delegate Doma naroda.

- Ako hoćemo vladavinu prava, ako istinski hoćemo u Evropu, onda zakon mora da važi za sve, pa i za političare na najvišim funkcijama - dodao je Crnadak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.