STIGLI IZ MEDINE

U BiH se vratila prva grupa hadžija

Do 1. jula planirano je da hadžije u Sarajevo dolaze sa po dva aviona dnevno

Povratak hadžija - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10
Anadolija

prije 2 dana

Prva grupa hadžija i hadžinica iz Bosne i Hercegovine avionom iz Medine večeras je stigla na Međunarodni aerodrom Sarajevo, nakon obavljanja islamske dužnosti hadža u Mekki.

U pitanju je prva grupa koja je u Medinu doputovala 20. juna, a po povratku u Sarajevo su ih dočekali članovi porodica i prijatelji.

Prethodno je glavni vodič Ureda za hadž i umru Islamske zajednice u BiH Izet-ef. Čamdžić za agenciju MINA podsjetio na plan da sve hadžije nakon hadžskih obreda u Mekki po pet dana borave i u Medini, gradu Božijeg Poslanika.

On je najavio da će posljednja grupa iz Mekke u Medinu doći u srijedu, 26. juna, i prema BiH krenuti 1. jula, čime će biti ispunjen predviđeni plan.

- Tako ćemo okončati ovogodišnji hadž. Mogu reći da su sve hadžije dobro i zdravo u granicama očekivanim za ovo mjesto i obavljene hadžske obrede. Uzvišenom Bogu zahvaljujemo na svemu što smo postigli i nadamo se da ćemo sve naše hadžije u domovinu vratiti žive i zdrave - kazao je Čamdžić.

Od sutra, 26. juna, pa do 1. jula, planirano je da hadžije u Sarajevo dolaze sa po dva aviona dnevno, s polijetanjem iz Medine u jutarnjem terminu od 7.05 sati i večernjem od 20.10 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.