SAOPĆENJE CIK-A

Žrijebanje za dodjelu mandata iz reda srpskog naroda u Dom naroda PSBiH održat će se 1. jula

Postupku žrijebanja mogu prisustvovati sva zainteresirana lica

S jedne od prehodnih sjednica CIK-a BiH. CIK BiH

N. Aj.

prije 2 dana

Žrijebanje za dodjelu jednog mandata iz reda srpskog naroda u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske održat će se u ponedjeljak, 1. jula 2024. godine u 12 sati u prostorijama Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, u Ulici Danijela Ozme 7, Sarajevo.

Na osnovu Odluke o utvrđivanju rezultata posrednih izbora u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske od 30. maja 2024. godine, utvrđeno je da dvije kandidatske liste: kandidatska lista PDP - Partija demokratskog progresa i kandidatska lista predlagača Ranke Perić Romić, imaju identičan broj glasova (12).

U skladu s članom 9.5 i 9.8 stav (1) Izbornog zakona BiH i Poglavlјem II Postupak žrijebanja, Uputstva o dodjeli i prestanku mandata, potrebno je provesti postupak žrijebanja za dodjelu jednog mandata delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske.

Postupku žrijebanja mogu prisustvovati sva zainteresirana lica, shodno odredbi člana 6. Uputstva o dodjeli i prestanku mandata, saopće bo 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.