41. BAZA

Wizz Air otvara čak devet novih linija u Sarajevu: Evo u koje gradove uskoro možete letjeti

Mjesta na novim letovima već se mogu rezervirati

D. H.

Avion Wizz Aira u zraku

Foto: Arhiv


Wizz Air, evropska aviokompanija, danas je najavila otvaranje svoje 41. baze u Sarajevu. Najavljeno je i baziranje jednog aviona Airbus A320 na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u maju 2021. godine.

Osim uspostavljanja nove baze, Wizz Air je od maja 2021. najavio i pokretanje devet novih ruta iz Sarajeva prema gradovima u sedam zemalja. Mjesta na novim letovima već se mogu rezervirati na wizzair.com ili putem mobilne aplikacije aviokompanije po cijeni već od 38,99 BAM/ 19,99 eura.

Wizz Air iz Bosne i Hercegovine leti još od maja 2013. godine kada je prvi avion poletio iz Tuzle za Malmö. U proteklih osam godina iz i prema BiH prevezli su skoro tri miliona putnika. Ovom ekspanzijom Wizz Air nastavlja porast svojih operacija u BiH za 50 posto, čime zadržava lidersku poziciju na tržištu. Avion Airbus A320 obavljat će letove na devet novih linija i to: Brussels Charleroi, Copenhagen, Dortmund, Eindhoven, Goteburg, London Luton, Memingen, Basel-Mulhouse-Freiburg (Euroairport) i Pariz Beauvais s ukupno više od 250.000 mjesta u prodaji na letovima iz Sarajeva u 2021. godini. Wizz Airova široka mreža podržat će će bh. ekonomiju te povezati Sarajevo s dugo očekivanim destinacijama.

Wizz Air je također uveo novu eru sanitarnih putovanja s pojačanim higijenskim mjerama kako bi se osigurali zdravlje i sigurnost putnika i posade. 

Dodavanjem opcije WIZZ Flex prilikom rezervacije, putnici mogu biti sigurni da će, ako se okolnosti promijene ili ako žele promijeniti datum putovanja, moći rezervirati bilo koji WIZZ let po izboru. 

Više o temi Wizz Air

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na