LUKAVAC

U maju 21. međunarodni sajam turizma i ekologije List

Šansa za promociju turističkih potencijala Bosne i Hercegovine, ali i grada Lukavca

S jednog od prošlih sajmova. H. Čalić

H. Čalić

20.4.2023

Završene su pripreme za organizaciju 21. međunarodnog lukavačkog sajma turizma i ekologije List, koji će biti održan od 4. do 6. maja ove godine u dvorani Centra za kulturu u Lukavcu na više od 2.000 kvadrata zatvorenog prostora, ali i u manjim otvorenim objektima.

Brojni gosti

Bit će ovo još jedna prilika da se brojnim posjetiocima, gostima i ljudima iz ove branše prezentiraju turistički potencijali, ljepote i bogatstvo naše zemlje, ali i grada Lukavca i njegove okoline.

Prema riječima Izeta Nuhanovića, vlasnika firme Nuhanović d.o.o., kojoj je na sjednici Gradskog vijeća dato jednoglasno povjerenje za organizaciju ovogodišnjeg Lista, privodi se kraju spisak učesnika na sajmu.


Nuhanović: Pokazati ljepote. H. Čalić

- Ono što već znamo jeste činjenica da se za popratnu sajamsku manifestaciju koja uvijek izaziva posebnu pažnju prijavilo više od 400 učesnika. Riječ je o Festivalu hrane i pića iz nekoliko zemalja. Dolaze nam gosti iz cijele BiH, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Albanije. I bosanska sofra tu je neizostavna - kazao je Nuhanović.

Dolaze ambasadori

Naravno, dodaje, da će, uz radionice i stručna predavanja, svoj pečat dati i tradicionalna Biciklijada.

Na lukavačkom sajmu posjetioci uvijek budu prijatno iznenađeni brojnim nagradama, a jedna od njih stiže i od JZU Banja Ilidža iz Gradačca. Na sajam List dolazak su najavili i nekoliko ambasadora u BiH, konzul Albanije te pokrajinski sekretar Vojvodine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.