CRNA HRONIKA

Golf 2 se najviše krade

U srednjoj Bosni

E.R.

4.8.2014

 

U petak 01.08. oko 06.00 sati I.K., rođen 1969.godine., iz mjesta Bučići, općina Novi Travnik prijavio je PS Novi Travnik, da mu je iz garaže ukradeno vozilo marke Golf 2, registarskih oznaka M07-J-502.


Uviđaj su obavili pripadnici Odjela krim policije PU Travnik.


Istog dana, samo sat vremena poslije, tačnije u 07.10. sati prijavljeno je PS Vitez, da se u ulici Kralja Tvrtka u Vitezu nalazi napušteno ukradeno vozilo.


Također tog jutra oko 10. sati, S.K. rođen 1962.godine., Iz mjesta Divjak nedaleko od centra Viteza, prijavio je PS Vitez da je ispred porodične kuće na Divjaku ukradeno vozilo Golf 3, registarskih oznaka J21-E-040, čiji je vlasnik S.B. iz Viteza.


Uviđaj su obavili pripadnici krim policije PU Travnik, istraga je u toku.


Dan poslije, u subotu oko 02.40. sati, prijavljeno je PS Donji Vakuf, da je u ulici 770 Sbb u Donjem Vakufu ukradeno vozilo Golf 2, nepoznatih registarskih oznaka.


Operativnim radom na terenu, pripadnici PS Bugojno su u naselju Čurića Lug, općina Bugojno pronašli zapaljeno vozilo marke Golf 2, bez registarskih oznaka.
Pripadnici PS Gornji Vakuf su utvrdili da je pomenuto vozilo ukradeno tokom noći u Gornjem Vakufu, čiji je vlasnik K.LJ. iz Gornjeg Vakufa.


Uviđaj o ovom slučaju su obavili pripadnici Odjela krim policije PU Bugojno, i istraga je u toku.


Treba reći da je u zadnjih 10 dana na području Viteza i Novog Travnika ukradeno više vozila marke Golf 2, što bi moglo ukazivati na organizovanu krađu ovih vozila, ali iz MUP-a, srednjobosanskog kantona, zbog istrage koja je u toku nema zvaničnih informcija.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.