CRNA HRONIKA

Poginuo vozač Mario Marić

Nesreća na putu Čitluk - Ljubuški u mjestu Cerno

M. Sm.

6.8.2014

 


Mario Marić (22) smrtno je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se jučer ujutro oko šest sati dogodila na putu Čitluk – Ljubuški u mjestu Cerno.

Kako smo saznali na licu mjesta, odmah nakon zaprimljene prijave na mjesto događaja izašli su pripadnici policije i ekipa Hitne pomoći. Nažalost, dežurni ljekar je samo mogao konstatirati smrt.

 U Tužilaštvu Zapadnohercegovačkog kantona nam je potvrđeno da je smrtno stradala osoba inicijala M. M., rođena u Republici Hrvatskoj, a stalno nastanjena u Ljubuškom.

 - U prometnoj nesreći sudjelovalo je vozilo VW Sharan registracijskih oznaka 302-T-177, kojim je upravljala osoba M. M. Iz još nepoznatog razloga vozilo je sletjelo s ceste i zaustavilo se nekoliko metara dalje u šikari, a vozač je tom prilikom smrtno stradao - rečeno nam je u Tužilaštvu ZHK.

Nakon obavljenog uviđaja vozilo je prevezeno u krug policije, gdje će biti izvršena neophodna vještačenja, a izdat je i nalog da se obavi obdukcija tijela smrtno stradale osobe kako bi bio utvrđen tačan uzrok smrti.

Kako saznajemo, Marić je bio vrijedan i uzoran mladić, a kobnog  jutra se, navodno, vraćao s posla iz Međugorja te je, najvjerovatnije, zaspao za volanom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.