CRNA HRONIKA

Nestao Jozo Miličević iz Kiseljaka

Bio povučen i sklon lutanju

K.T.

19.8.2014

 

U Kiseljaku je prijavljen nestanak Joze Miličevića, nastanjenog na Kreševskoj cesti. Prema nezvaničnim informacijama Miličević je poljednji put viđen u mjestu Dera, odnosno na putu koji veže Kiseljak i Kreševo. Miličević je nestao u periodu između 25. jula i 2. augusta kada je i prijavljen njegov nestanak.

Povučen čovjek

Prema riječima sugrađana Jozo Miličević je stariji i povučen čovjek, čudljive naravi, koji je bio sklon lutanju i skupljanju starih stvari. Nerijetko je hodao po Kiseljaku sa vrećom u koju je ubacivao stvari koje bi pronalazio po ulici. Ljudi su ga karakterisali kao socijalni slučaj, a išlo se i do toga da ga se smatra mentalno zaostalom osobom što njegove komšije opovrgavaju.

Psi tragači

Danas su na mjesto gdje je posljednji put viđen nestali Miličević izašli pripadnici PS Kiseljak i pripadnici Specijalne jedinice za podršku MUP-a SBK.

 

 

 

Pretraživanje se vršu u koritu rijeke Kreševčice, u okolini Dere, a navodno će se proširiti skroz do rejona Berberuše, odnosno i u šumsko područje. U potragu su uključeni i psi tragači.

 

 

U potragu su uključeni i psi tragači

 

Cijelom istragom rukovodi zamjenik komandira PS Kiseljak Josip Grubešić.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.