CRNA HRONIKA

Poznato gdje se skrivao Amel Sejfović

Avaz.ba

11.9.2017

Bjegunac Amel Sejfović, koji je prije osam dana pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda Miljacka u Sarajevu, uhvaćen je danas u selu Buci kod Visokog, potvrđeno je iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, Sejfović je pobjegao iz zatvora u Sarajevu u nedjelju, 3. septembra. Uslijedilo je nekoliko hapšenja nakon Sejfovićevog bijega, a Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor zaposlenima u Kazneno-popravnom zavodu Sarajevo Nikoli Simiću, Arminu Delaliću i Igoru Milošu za koje se sumnja da su pomagači u bjekstvu.

Sejfović se tereti da je  opljačkao banku sa grupom osoba u sarajevskom naselju Ilidža 2015. godine, kada je poginuo biciklista Kemo Bašić. Iza sebe ima više krivičnih djela, a za njim MUP je raspisao potjernicu. 

Sejfović će biti sproveden tamo odakle je i pobjegao, odnosno u KPZ Miljacka, budući da je u pritvoru bio zbog postupka koji se vodio u Kantonalnom sudu u Sarajevu, a po optužnici Tužilaštva Kantona Sarajevo u predmetu Raiffesen banka.

Tužilaštvo KS koordiniralo je od samog bijega Amela Sejfovića i nadziralo sve aktivnosti svih agencija koje su učestvovale u njegovom pronalasku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.