CRNA HRONIKA

Tri osobe optužene za prevaru radi dobivanja kredita

( Ilustracija)

Srna

5.12.2017

Službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo dostavili su Okružnom tužilaštvu izvještaj protiv tri osobe, osumnjičene za krivična djela obmana pri dobivanju kredita, falsificiranje službene isprave i zloupotreba službenog položaja s ciljem pribavljanja imovinske koristi.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo saopćeno je da je službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu podnesen protiv osoba čiji su inicijali N. D. (29) i M. D. (58) iz Mostara, kao i protiv A. B. (42) iz Pala.

Prijavljeni N. D. osumnjičen je da je prilikom podnošenja zahtjeva za kredit u banci u Istočnom Sarajevu obmanuo zaposlene službenike tako što je u zahtjev za kredit unio neistinite podatke i predao falsificiranu potvrdu o zaposlenju i mjesečnim primanjima, koju mu je izdala M. D., te je zaključio ugovor o kreditu sa bankom i ostvario korist od 20.000 KM.

Osumnjičena A. B. iskoristila je svoj službeni položaj tako što je podatke, znajući da su lažni, unijela u kreditnu dokumentaciju i predložila da kredit bude odobren, omogućivši N. D. da pribavi imovinsku korist, a na štetu banke u iznosu od oko 22.000 KM, dodaje se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.