ŠOKANTNO

Neznanac provalio u štalu i silovao kozu!

M. Muhamedbegović

M. MUHAMEDBEGOVIĆ

4.4.2018

Mještani Tuholja, sela desetak kilometara udaljenog od Kladnja, još su zatečeni i zgroženi neljudskim i monstruoznim činom koji se proteklog vikenda desio u ovom mjestu na obroncima Konjuha. Za sada nepoznata osoba razvalila je vrata na štali Advije Mehmedović i bludničila nad jednom od njenih desetak koza! 

Uzgaja stoku

Naša ekipa posjetila je jučer porodicu Mehmedović, u kojoj još ne mogu vjerovati šta se dogodilo. Pokazujući štalu u kojoj je smještena stoka, Advija nam govori da novcem od uzgoja koza i ovaca te radom na nadnicu prehranjuje nezaposlenog sina i sebe.

- Kada sam došla do štale, primijetila sam da su vrata razvaljena. Ušla sam i vidjela da su pregrade razbacane. Koze su se uznemirile, počele skakati i odmah sam znala da nešto nije u redu. Potom sam ugledala kačket, upaljač i neku smjesu nalik biberu. Pogledam jednu od koza, vidim da je sva otekla i shvatila sam odmah šta joj je urađeno, ne znam kako, ali nečim je morao povrijediti jadnu životinju – govori Advija.

Mehmedović u štali u kojoj drži stoku: Od toga živimo ( M. Muhamedbegović)

Odmah je obavijestila policiju, koja je izašla na lice mjesta i obavila uviđaj.

Obavljen pregled

- Namjeravala sam skupljati novac kako bih kupila i kravu, ali nakon svega ovoga, od toga ću odustati – rekla je Mehmedović, uz molbu nadležnima da ovaj slučaj što prije riješe.

Pozvani su i veterinari iz Kladnja, koji su pregledali nesretnu životinju i potvrdili sumnju da je zlostavljana, odnosno silovana.

Obaviješten tužilac  

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona potvrdili su za „Avaz“ da im je ovaj slučaj prijavljen u nedjelju, 1. aprila. Obavljen je uviđaj, a o svemu je obaviješteno i Tužilaštvo Tuzlanskog kantona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.