CRNA HRONIKA

Ponovljeno suđenje za pogibiju Srbijanke u Sarajevu: Kerim Mudželet na slobodi

Mudželet: Ukinut mu pritvor

Piše: Dž. Bl.

23.4.2018

Kerim Mudželet, koji je u decembru 2016. godine osuđen na osam godina zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginula državljanka Srbije Jelena Opričić, dok je njen prijatelj iz Njemačke Jorg Eistfield Reschke (31) bio teže povrijeđen, pušten je na slobodu. 

Ovu informaciju potvrdio nam je Mudželetov advokat Alen Nakić.  

Nastradala Opričić 

Nakić nam je rekao da Vijeće Kantonalnog suda Sarajevo, kojim predsjedava sudija Igor Todorović, nije donijelo novu presudu u roku od godinu, koliko je prošlo od momenta kada je Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo prvostepenu presudu. 

Zbog toga je uslijedila ovakva odluka. Mudželet se na slobodi našao 20. aprila ove godine.

Djevojku i mladića, dok su sjedili na tramvajskom stajalištu prekoputa zgrade Predsjedništva u Sarajevu, krećući se velikom brzinom, Mudželet je pokosio Peugeotom. 

On je izgubio kontrolu nad vozilom i skrenuo s ceste na trotoar te proletio na stajalište.

Prizor nakon nesreće kod zgrade Predsjedništva u Sarajevu

Orhan Čohodar, pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koji je bio u dežuri kod zgrade Predsjedništva, pritrčao je da pomogne povrijeđenima i obavijestio Hitnu pomoć i policiju o nesreći. 

Tijelo poginule djevojke ispod automobila su izvukli vatrogasci, a povrijeđeni mladić prevezen je u Univerzitetski klinički centar Sarajevo, gdje su mu ljekari tada konstatirali teške povrede. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.