TUZLA

Semir Muratović sa dva uboda nožem usmrtio oca petero djece

( M. Muhamedbegović). Muratović (desno) s braniocem Bakirom Hećimovićem u sudnici

M. MUHAMEDBEGOVIĆ

19.5.2018

U Kantonalnom sudu u Tuzli jučer je počelo suđenje Semiru Muratoviću, koji je optužen da je 11. februara u krugu Male pijace u tuzlanskom naselju Bulevar sa dva uboda nožem ubio Fikreta Durakovića, oca petero djece.

Ubijeni Fikret Duraković

Tekla krv

Tužilac Emir Ibrahimović kazao je prilikom prezentiranja optužnice da se optuženom stavlja na teret da je, nakon verbalne prepirke i nakon što ga je Duraković prethodno udario, uzeo nož te Durakovića prvo ubo u grudni koš. Kad je Duraković pokušao pobjeći, Muratović ga je ubo i u leđa. Duraković je nedugo poslije i podlegao zadobivenim povredama.

Ročištu je prisustvovala i Semija Duraković, nevjenčana supruga ubijenog Fikreta. Ona je u svom svjedočenju kazala da je supruga zatekla ispred ulaznih vrata te da je, nakon što je zadigla njegovu majicu, primijetila rupe na tijelu iz kojih je tekla krv.


Tužilac Emir Ibrahimović prezentirao optužnicu

Prodavao robu

- Fikret je držao voće i povrće. On i Semir su se odranije poznavali. Budući da Semir nije imao gdje živjeti, dali smo mu objekt na korištenje. Otprilike je dvije godine radio kod nas, išao na put, prodavao robu... Njihov odnos bio je dobar. Istina, znali su se nekad prepirati, ali posao je takav – kazala je, između ostalog, Duraković.  

Obratio se branilac

Bakir Hećimović, branilac Muratovića, kratko se obratio prisutnima u sudnici. Istaknuo je da smatra da njegov branjenik nije počinio krivično djelo onako kako je to opisano u optužnici.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.