AGONIJA

Potraga za Amarom Ramićem bez rezultata

Prizor sa jedne od potraga

E. SKOKIĆ

23.5.2018

Otkako je 2. maja oko 16 sati napustio svoj porodični dom u ulici Armije RBiH u Tuzli, 21-godišnjem Amaru Ramić ni traga. Protekao je još jedan mučan dan za njegovu porodicu, koja ništa ne zna.  

Uzoran student

- Sve je isto kao i prvog dana. Nikakvih informacija. Apeliram na sve dobre ljude, ako su vidjeli nešto ili ako igdje vide Amara, da odmah jave meni na broj 061/163-987 ili najbližoj policijskoj stanici - kaže Amarov otac Mehmed Ramić.


Otac Mehmed očajan

Ramićev izlazak iz haustora zgrade u kojoj stanuje, snimile su kamere. Od tog dana, otac Mehmed bdije nad prozorom u nadi da će ugledati svog sina Amara kako ulazi u stan. Amar Ramić je student elektrotehnike Univerziteta u Tuzli, koji je redovno ispunjavao svoje fakultetske i porodične obaveze. Ništa nije ukazivalo na ovo.

Plakati s fotografijom

Nakon što je Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona prijavljen nestanak, za Amarom neumorno tragaju timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ). Potraga je sa područja Tuzle bila proširena i na Kalesiju, Ugljevik, Čelić, Zvornik i Bijeljinu.

Osim pretraživanja lokacija, timovi su lijepili plakate s fotografijom nestalog mladića i potrebnim informacijama da bi se informirao što veći broj građana. U potragu su se uključili i studenti Elektrotehničkog fakulteta u Tuzli, kolege nestalog Ramića.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.