TEŠKA NESREĆA

Pero Vasić iz Teslića izbjegao psa, sletio s puta, udario u kuću i poginuo

Nezavisne novine
14.06.2018 07:15

Foto: Usljed povreda, vozač je preminuo u Domu zdravlja Teslić

Pero Vasić (38) iz Gomjenice, općina Teslić, poginuo je kada je u tom selu sletio autom s puta te udario mještanku Veru Trivunčević (61), a zatim i u obližnju kuću, nakon čega se prevrnuo na krov, potvrdili su policijski izvori.

Iako zvanične potvrde nema, pojedini mještani tvrde da je on zapravo kobnih momenata izbjegavao psa na putu, a zatim izgubio kontrolu nad Toyotom koju je vozio.

- Znam ga dobro. Sinovi su mu mali. Prema onome što sam čula, on je, valjda, izbjegavao nekog psa pa udario u kuću - priča jedna mještanka, koja živi na oko kilometar od stradalog muškarca.

I ostali mještani opisuju poginulog muškarca kao porodičnog, vrijednog čovjeka.

- Kuća u koju je udario nalazi se pored jedne prodavnice. Vidio sam policijsku patrolu s rotacijom i tim putem nije se moglo prolaziti, jer je saobraćaj preusmjeravan. Nastradao je uzorni suprug i otac dva maloljetna sina - govori taj mještanin.

Od policijskih izvora nezvanično saznajemo da je 38-godišnjak, najvjerovatnije, usljed neprilagođene brzine, prešao na suprotnu stranu kolovoza, gdje je zakačio ženu, koja je bila na trotoaru.

Automobil je nastavio kretanje te udario u obližnju kuću, a nakon toga se prevrnuo na krov.

Iz Policijske uprave Doboj su saopćili da se ta tragedija dogodila dan ranije, oko 20.50, na lokalnom putu u teslićkom mjestu Gomjenica.

Usljed povreda, vozač je preminuo u Domu zdravlja Teslić.

Tagovi

Teslić Nesreća
NA VRH