SRBIJA

Ni nakon 30 sati nema traga nestalom novinaru Stefanu Cvetkoviću: Istraživao je ubistvo Olivera Ivanovića, tvrdio da zna naručioce i cijenu

Avaz.ba

14.6.2018

Potraga za nestalim novinarom traje više od 30 sati. Traže ga sve raspoložive jedinice MUP-a, ronioci, helikopteri, ali od njega ni traga.

Podsjetimo, novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve nestao je u noći sa srijede na četvrtak. Policija je pronašla parkiran automobil koji je on koristio, a koji je u vlasništvu njegovog oca, otvorenih vrata i upaljenih svjetala.  

Kako je saopćeno iz MUP-a, u Belu Crkvu je iz Beograda odmah upućeno više desetina pripadnika policije, zatim ronioci zbog pretrage jezera i kanala Dunav-Tisa-Dunav, kao i pripadnici Sektora kriminalističke policije. Na lice mjesta upućeno je i više vodiča službenih pasa, a angažirana su i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova, koja nadlijeću teren u okolini Bele Crkve.

Policija intenzivno rasvjetljava sve okolnosti ovog slučaja, potvrdio je u Kruševcu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. 

- Svakih 15 minuta me Gašić i Stefanović obavještavaju. Rekao bih da su svi resursi na raspolaganju policiji i BIA-i u Beloj Crkvi. Nadam se da će uspjeti riješiti taj slučaj. Više detalja o ovom slučaju ne mogu iznijeti - rekao je Vučić jučer.

Nestali novinar u žižu javnosti dospio je više puta jer je tokom godina u više navrata govorio da mu prijete smrću zbog tekstova u kojima je pisao o korupciji i zloupotrebama.

Posljednji slučaj na kom je radio bilo je ubistvo Olivera Ivanovića, za koje je tvrdio da zna naručioce te da je bilo plaćeno 40.000 eura.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.