VRHOVNI SUD FBIH

Ubici Admiru Kačeviću ukinuta presuda

Kačević uhapšen nakon dva mjeseca bijega

Piše: B. CERIĆ

17.6.2018

Vrhovni sud Federacije BiH djelimično je uvažio žalbu odbrane te ukinuo presudu Kantonalnog suda Sarajevo kojom je Admir Kačević bio osuđen na 18 godina zatvora zbog ubistva, pokušaja ubistva i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija. Predmet je vraćen Kantonalnom sudu na ponovno suđenje.

Teške povrede

Kačević je 18. jula 2015. godine u kafani “El Paso” u sarajevskom naselju Briješće hicima iz lovačke puške ranio svog oca Aliju i njegovu ljubavnicu Sediju Turjačanin. Oboje su zadobili teške povrede opasne po život te su vozilom Hitne pomoći prevezeni u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Turjačanin je zadobila prostrelnu ranu lica, povredu nosa, ustrelnu ranu potkoljenice i ramena, od kojih je kasnije i podlegla, dok je Alija Kačević ranjen u desnu šaku i u usta. 


Ubistvo se desilo u kafani „El Paso“ u Briješću

Sakrio pušku

Policija je nakon pucnjave u kafani zatekla Admirovu 12 godina mlađu djevojku, koja je privedena i puštena nakon saslušanja, a Kačević je pobjegao s lica mjesta i krio se sve do hapšenja 9. septembra 2015.  Bio je privođen i Aldin Sinanović (37), u čijem je stanu pronađena puška iz koje je Kačević pucao na oca i njegovu ljubavnicu. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.