Zatražili policijsku zaštitu: Svjedoci u slučaju Dragičević se boje za svoj život

Srpskainfo.com
12.07.2018 23:12

Dvoje svjedoka u istrazi o ubistvu Davida Dragičevića (21), iz straha za svoju bezbjednost, zatražilo je policijsku zaštitu, saznaje Srpskainfo.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o svjedocima čija se imena pominju u naredbi o provođenju istrage, a prema našim saznanjima uskoro bi trebali i dobiti policijsku zaštitu. Tužilac Dalibor Vrećo je zatražio od Ministarstva unutrašnjih poslova da obezbijede pomenute svjedoke.

-Nakon što je na društvenim mrežama i medijima objavljena Naredba o sprovođenu istrage za ubistvo Dragičevića, pojavila su se i imena dva svjedoka. Ovi svjedoci su u međuvremenu pozvali tužioca i kazali mu da strahuju za svoju bezbjednost – pojasnio je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, ovi svjedoci su na društvenim mrežama pročitali brojne poruke koje su upućene njima, te ih je to uzemirilo i prepalo, pa se boje za svoju bezbjednost. Ove svjedoke pregledao je i psiholog i utvrdio da je strah kod njih realan i opravdan.

-To je posljedica objavljivanja njihovog identiteta u medijima i društvenim mrežama. Te poruke su dodalno pojačale njihov strah, pa je i psiholog smatrao da im treba zaštita – istakao je naš sagovornik.

Podsjetimo, David Dragičević nestao je u noći između 17. i 18. marta, a njegovo tijelo pronađeno je nakon šest dana u rijeci Crkvena. Iz policije je poslije toga rečeno da je najvjerovatnije riječ o zadesnoj smrti, što porodica i prijatelji nisu prihvatili. Poslije ove konferencije počeli su protesti u centru Banjaluke koji traju duže od 100 dana, a tužilaštvo je nedavno ovaj slučaj okarakterisalo kao ubistvo. U njihovoj naredbi o sprovođenju istrage su naveli da su Davida u Ulici Velibora Janjetovića Janje napale tri osobe, a da je on bježeći od njih upao u rijeku, ili su ga oni gurnuli.

NA VRH