SARAJEVO Zakazano ročište Almiru Ejuboviću u Kantonalnom sudu

Vozač koji je BMW-om usmrtio tri djevojke izjašnjava se o krivici

Piše: Dž. BULBUL

Privođenje Almira Ejubovića


Ročište za izjašnjenje o krivici Almira Ejubovića (20) zakazano je za 28. avgust u Kantonalnom sudu Sarajevo. Ejubović se BMW-om X5, 29. juna, strahovitom brzinom zabio u metalni stub na autoputu A-1 u Butilama kod Sarajeva kada su poginule tri djevojke. 

Smrskano vozilo

Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17) izgubile su živote u ovoj stravičnoj nesreći. Ejubović se tereti za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnim posljedicama više osoba.

  • Stravične scene na autoputu

    Stravične scene na autoputu


Iz smrskanog vozila koje se skoro prepolovilo, tijela Ibrice i Neradin, koje su na mjestu poginule, izvukli su vatrogasci, koji su morali rezali lim. Lejla Oruč, koja je još davala znakove života, prevezena je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je, nažalost, iste noći podlegla povredama prilikom ukazivanja ljekarske pomoći.

 Čuvala ga policija

Ejubović je bio hospitaliziran na Ortopediji u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, gdje ga je sve vrijeme čuvala policija. Zadobio je prijelome pršljena lumbalnog dijela kičme i nosne kosti. Ajla Oruč (18), sestra nastradale Lejle koja se nalazila u BMW-u X5, dugo se oporavljala u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

NA VRH