SARAJEVO

Vozač koji je BMW-om usmrtio tri djevojke izjašnjava se o krivici

Privođenje Almira Ejubovića

Dž. BULBUL

26.8.2018

Ročište za izjašnjenje o krivici Almira Ejubovića (20) zakazano je za 28. avgust u Kantonalnom sudu Sarajevo. Ejubović se BMW-om X5, 29. juna, strahovitom brzinom zabio u metalni stub na autoputu A-1 u Butilama kod Sarajeva kada su poginule tri djevojke. 

Smrskano vozilo

Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17) izgubile su živote u ovoj stravičnoj nesreći. Ejubović se tereti za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnim posljedicama više osoba.


Stravične scene na autoputu

Iz smrskanog vozila koje se skoro prepolovilo, tijela Ibrice i Neradin, koje su na mjestu poginule, izvukli su vatrogasci, koji su morali rezali lim. Lejla Oruč, koja je još davala znakove života, prevezena je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je, nažalost, iste noći podlegla povredama prilikom ukazivanja ljekarske pomoći.

 Čuvala ga policija

Ejubović je bio hospitaliziran na Ortopediji u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, gdje ga je sve vrijeme čuvala policija. Zadobio je prijelome pršljena lumbalnog dijela kičme i nosne kosti. Ajla Oruč (18), sestra nastradale Lejle koja se nalazila u BMW-u X5, dugo se oporavljala u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.