SRBIJA

Umro muškarac povrijeđen u eksploziji u Novom Sadu

Goran Šolaja (40) koji je povrijeđen u stravičnoj eksploziji koja se dogodila u noći između ponedeljka i utorka u ulici Petra Drapšina broj 49 u Novom Sadu, preminuo je sinoć u Urgentnom centru, Kliničkog centra Vojvodine

Dramatični prizori nakon eksplozije. (Kurir.rs)

Kurir

19.9.2018

Goran Šolaja (40) koji je povrijeđen u stravičnoj eksploziji koja se dogodila u noći između ponedeljka i utorka u ulici Petra Drapšina broj 49 u Novom Sadu, preminuo je sinoć u Urgentnom centru, Kliničkog centra Vojvodine.  I pored velikog truda ljekara da mu spase život, Goran je podlegao ranama zadobijenim tokom požara jer mu je preko 90 posto tijela bilo u opekotinama. 

Šolajina drugarica Andrijana Jozin (34) premještena je na Odjeljenje plastične hirurgije i dobrog je općeg stanja. Ona je u požaru zadobila lakše povrede ruke u vidu opekotina. Njena trinaestogodišnja kćerka i dalje je u Dečijoj bolnici gde je dospijela zbog prekomjerne izloženosti dimu tokom požara.

Ljekari kažu da je zadržana radi daljnje dijagnostike te da je utvrđeno da je preživjela psihičku, a ne fizičku traumu. Oni su prije deset dana došli kao podstanari u ovom stanu.

- Čuo sam da je plinska boca uzrok. Navodno, kako su rekli, on je donio bocu, ne znamo zašto, jer to je bio namješten stan. Pretpostavlja se da je ventil bio odvrnut i da je gas curio po stanu, a oni nisu bili tu, a stan je bio zatvoren skroz. Kada su došli prvo je komšija ulazio, pa žena, a iza nje je bilo dijete. Komšija kako je otključao vrata upalio je svijetlo i istog momenta došlo je do eksplozije. To je najvjerovatnije od koncentracije i toplote gasa koji je iscurio čim se sijalica upalila i puklo sve - kaže jedan od komšija, dodajući da on ne zna ni odakle su došli, da zna samo da Goran radi u inozemstvu i da je dan-dva prije ove tragedije došao.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.